Медичні заняття із виявлення коронавірусу та проведення протиепідемічних заходів

Медичні працівники Ізяславського центру ПМСД вже вкотре за місяць взяли участь у медзанятті з відпрацювання дій персоналу у випадку виявлення хворого на нову коронавірусну інфекцію COVID-19 при звернені або під час проведення амбулаторного прийому.

Заступник головного лікаря Сергій Глеба розпочав заняття з ознайомлення методичними рекомендаціями щодо заходів з недопущення занесення і поширення захворювань, спричинених новою коронавірусною інфекцією, а також наказу МОЗ України №552 від 25.02.2020 року “Про затвердження та впровадження стандартів медичної допомоги при коронавірусній хворобі 2019”.

Також, у ході занять було теоретично та практично відпрацьовано виявлення основних клінічних проявів та епідеміології нової коронавірусної інфекції, дії щодо забезпечення готовності до проведення протиепідемічних заходів, визначення випадку нової коронавірусної інфекції, порядок дій медичного персоналу під час виявлення хворого на амбулаторному прийомі, а також визначено основні підходи у лікуванні хворого, його ізоляцію та евакуацію до профільного закладу охорони здоров’я.

Для всіх присутніх було продемонстровано як правильно одягати та знімати захисний костюм. Також протягом занять головна медична сестра Валентина Ковальчук надавала роз’яснення по заходах, направлених на запобігання виникненню нової коронавірусної інфекції та проведення дезінфекційних заходів для профілактики захворювань на коронавірус.

Було ознайомлено усіх медпрацівників з сформованим алгоритмом оповіщення та взаємодією керівництва і персоналу Ізяславського центру ПМСД.

Головний лікар Ізяславського ЦПМСД Сергій Літвінчук наголосив: «На щастя, це тільки навчальне заняття. Та на жаль гарантувати, що випадків зараження на цю хворобу не буде в нашому місті, ми ніяк не можемо. Тому наш заклад повинен бути готовим, аби мінімізувати можливі наслідки спалаху цієї страшної хвороби на Ізяславщині.»